Cylindriska fendrar


 

Cylindriska fendrar

Av alla de olika typerna av gummifenderprofiler, har de cylindriska fendrarna använts under längst tid redan. Denna typ av stänkskärm är väl kunna ta upp de krafter och påfrestningar. Det breda utbudet av storlekar och längder gör dem också mycket effektiv och lämplig för att skydda brygga för förtöjning av stora och små fartyg. Cylindriska fendrar ge skydd för fyllningar och de är också ofta används på fören eller aktern ändar av bogserbåtar och arbetsbåtar. Dessa fendrar är enkla att installera och underhålla, och de kan bytas ut när det är nödvändigt.

Typer

FenderTec producerar cylindriska fendrar mindre diameter med hjälp ekstradering medan större skärmar tillverkas genom att linda nötnings mycket resistent gummi runt en dorn. Cylindriska fendrar tillverkas i olika storlekar, från 100 mm upp till en diameter på 2000 mm. Standardstorlekar upp till en diameter på 400 mm hålls i lager på FenderTec och kan levereras med kort varsel.

Bearbetning

Cylindriska fendrar kan fästas på en mängd olika strukturer och på olika sätt. Installationen är relativt enkel och kan monteras horisontellt, vertikalt eller snett med hjälp av kedjor eller stavar. Cylindriska fendrar kan levereras i specificerade längder och toppar kan fasas.

Tillämpningar

Cylindriska fendrar används ofta i olika storlekar och mönster på:
• bruksbåtar
• bogserbåtar
• kajer
• pontoner
• bryggor

Cylindriska fendrar

Produkt utbud gummi fendrar - FenderTec